,, Rö Hembygdsförening - Master page
   Du är här: Skip Navigation Links > ARKIV > Reportage > Årsmötet 18/2 2020
GÄSTBOK

2020 års ordinarie årsmöte

en 18 februari höll vi föreningens årsmöte i S:t Olofsgården. 28 medlemmar slöt upp för att godkänna styrelsens arbete under 2019, välja nya styrelsemedlemmar i stället för dem som stod i tur att avgå och de andra stående årsmötesfrågorna. Mötet innebar inga överraskningar, styrelsen beviljades ansvarsfrihet för 2019, styrelseledamöter och övriga funktionärer omvaldes och medlemsavgiften bestämdes till den samma som förra året. Styrelsen presenterade också sitt förslag till program och budget för 2020, som båda godkändes.

Björn ordförande

Björn leder årsmötesförhandlingarna

När vi var klara med det höll Jacob Erixson ett föredrag om vad man skulle kunna kalla ”ruinernas kulturhistoria”. Han presenterade några av de ruiner vi har i närområdet, där Mörby naturligtvis är pampigast, tätt följd av Össeby ödekyrka, men intressantast var ändå Jacobs exposé över hur man sett på ruiner som kulturyttringar genom tiderna – propagandahjälpmedel, teman i konsten och ”fuskruiner” som prydnader i trädgården. En höjdpunkt var när Jacob berättade att det har funnits arkitekter som prioriterade byggnaders utseende när de till sist skulle bli ruiner i stället för deras utseende och funktion som byggnader i bruk. Bara en sådan sak som att Hitlers chefsarkitekt Albert Speer inte tillät armering i betong – det skulle leda till att ruinerna inte såg tillräckligt vackra ut – och ruiner blev det, när de allierade bombade Berlin blev det mycket riktigt bara grus av hela staden! Märkligt!

Jacob berättar

Jacob berättar

Styrelsens damer hade brett smörgåsar före mötet och serverade dem och kaffe när Jacob pratat färdigt. Under tiden visades Peter Gropmans drönarfilm från utflykten på Risby 28/4 2019 – vi hoppas kunna producera fler sådana filmer från föreningens aktiviteter. Det tog en timme innan alla pratat av sig och disken var avklarad. Till sist kunde den nya styrelsen hålla ett kort konstituerande styrelsemöte. Den enda förändringen blev att Eva Spens efterträdde Peter Gropman som sekreterare, annars fortsätter alla i sina tidigare roller. Vid niotiden kunde vi släcka, stänga och åka hem. Nu ser vi fram mot ett nytt verksamhetsår med aktiviteter som vi hoppas skall intressera många av våra medlemmar.

Först publicerad 2020-02-20