,, Rö Hembygdsförening - Ny postadress
   Du är här: Skip Navigation Links > ARKIV > Vår nya postadress
GÄSTBOK

Ny postadress i Rö

å årsmötet 2014 föreslog styrelsen att vi skulle ansöka om att få postadressen 762 93 RÖ i stället för 762 93 Rimbo. Årsmötet antog förslaget med applåder och uppdrog åt styrelsen att gå vidare. Vi författade ett brev om saken och skickade in till kommunen i början av mars, och snart fick vi veta att kommunen tillstyrkt vår ansökan och överlämnat ärendet till Posten för fortsatt handläggning!

Här kan Du läsa vårt brev och kommunens skrivelse till Posten.

Sedan verkar det ha gått i stå - ingenting hände på över ett år. Då kontaktade vi Postnord direkt och fick veta att de inte hört talas om vår ansökan. Det verkar som om kommunen aldrig skickade iväg sitt brev till Postnord! Vi skickade då in både vår ursprungliga ansökan och kommunens tillstyrkande till Postnord och i tid till årsmötet 2016 fick vi svar från dem att ärendet skulle avgöras "till sommaren".

Sedan var det tyst ett bra tag igen, men så i går, 29 juli 2016, kom ett email från Norrtälje kommun som berättade att Postnord beviljat vår ansökan och kommer att ändra postorten till Rö den 6 mars 2017. Hurra! Vill Du läsa brevet från Postnord kan Du göra det här.

Som ett ytterligare glädjeämne infördes ju den nya distriktsindelningen i Sverige 1/1 2016. Historiker, statistiker och hembygdsintresserade har morrat i många år för att sockenbegreppet rensats ut från alla officiella sammanhang - tusen års historia kastad på soptippen. Men så fick riksdagen ett anfall av förnuft och bestämde att de gamla sockennamnen skulle återupplivas - fast det var visst för magstarkt för dem att kalla det för socken, så det fick bli "distrikt" i stället. Så nu finns ett distrikt i Norrtälje kommun som heter Rö - med de gränser Rö församling hade 31/12 1999. Vårt tusenåriga sockennamn kan leva vidare! Bland alla konsekvenser av beslutet kan vi till exempel i fortsättningen få reda på hur många människor som bor i Rö, det har varit omöjligt sedan församlingssammanslagningen 2008.

Sidan först publicerad 2014-03-22, senast uppdaterad 2016-07-30.