,, Rö Hembygdsförening - Bidragsutdelning 6/11 2017
   Du är här: Skip Navigation Links > ARKIV > Reportage > Roslagsbanken 6/11 2017
GÄSTBOK

Anslag från Roslagsbanken 6/11 2017

år fick vi åter ett anslag från Roslagsbankens stiftelser - vi bad om pengar till en rastplats på den nya vandringsleden och till en drönare som vi tänker använda för att ta detaljerade flygbilder av gamla torpställen. Vi fick alla pengar vi bad om, 15 000 kr, och även om vi får lägga till en del ur egen kassa för att ha råd med drönaren är det ett högst välkommet bidrag.

Vimmelbild

En vimmelbild från festligheterna

Värdar för festligheterna på Cafè Chocolat i Rimbo var Kurt Lodenius och Dag Nordström, ordförande för Stiftelsen för Näringsliv och kultur respektive Stiftelsen för Forskning och utbildning. Och naturligtvis Isabelle Lindström, som bär den vördnadsbjudande titeln "verkställande tjänsteman". Man blev inte litet imponerad av att Roslagsbanken faktiskt håller sig med en egen pressavdelning, eller som de snarare kallar sig "kommunikatörer".

Dag höll ett kortare anförande och presenterade de övriga representanterna från stiftelserna, och sedan delades bidrag, diplom och ett fång rosor ut till var och en av de föreningar som fick ta del av årets pengar från stiftelserna.

Alla mottagarna

Alla de lyckliga mottagarna>

När anslagen för Forskning och utbildning delats ut tog Kurt Lodenius över och bland de första av det dussin bidragsmottagare som fick pengar från hans stiftelse fick Björn stiga fram och få våra blommor och vårt diplom. Vi fick också en stor plakett - likadan som den som sitter på promenadslingestolpen vid kyrkan - och en mindre, som passar perfekt för att skruva fast på rastplatsbordet vi skall sätta ut vid Sparrens hållplats.

Årets diplom

Så här ser vårt diplom ut

Björn tar emot anslaget

Björn tar emot hembygdsföreningens anslag från Kurt Lodenius

Sedan följde fotografering och en lång stunds prat innan vi samlade ihop våra pinaler och åkte hem. Nu tittar vi in på vårt bankkonto varje dag för att se när våra pengar kommit in. Det fordras nog en hel del planering innan projekten kan dra igång på allvar, men vi skall hålla er underrättade!

Text Björn Bergström, bild Ann Britt Bergström. Sidan först publicerad 2017-11-07.