Du är här: Skip Navigation Links > FÖRENINGEN > Presentation
GÄSTBOK

Välkommen till Rö Hembygdsförening!

öreningen har till syfte att

• samla in, dokumentera och sprida information om Rö sockens natur och historia,
  • befrämja att kultur- och naturhistoriska minnen och miljöer tas till vara och görs tillgängliga för alla, och
  • värna om kulturarv, miljö, tradition och hävdvunnen sed i samband med samhällsförändringar.

Föreningen verkar bland annat genom historisk och genealogisk forskning, föredrag och kurser, uppsättning av informationsskyltar vid intressanta platser, kulturpromenader och inte minst genom att publicera information här på webbplatsen.

Alla som intresserar sig för Rö socken - permanentboende, fritidsboende, utflyttade, de som har anor i Rö och givetvis alla andra som vill lära sig mer om en liten socken på gränsen mellan Attundaland och Roslagen - är hjärtligt välkomna som medlemmar. Läs mer under menyn "FÖRENINGEN"!

Föreningen övertog vid bildandet ett hembygdsforskningsprojekt som startades av Ann Britt och Björn Bergström 2007; mycket av innehållet på webbplatsen är resultat av deras forskning. Föreningen strävar efter att engagera fler människor i hembygdsforskningen, men också att bredda urvalet av aktiviteter som har knytning till Rö socken och välkomnar alla initiativ i den riktningen.

I många aktiviteter samarbetar föreningen med Studiefrämjandet i Roslagen.

Hela den här webbplatsen fungerar bäst i Microsoft Internet Explorer version 11, men de flesta andra moderna webbläsare går också att använda. För att allting skall fungera måste Du också tillåta att aktivt innehåll körs i Din dator.

Om det här är första gången Du besöker vår webbplats föreslår vi att Du börjar med att läsa den historiska översikten - sedan kan Du leta i menyerna efter ämnen som intresserar Dig särskilt. Vet Du inte var Rö ligger? Klicka här!

Välkommen!

Sidan först publicerad 2011-09-20, senast uppdaterad 2012-04-05.