Du är här: Skip Navigation Links > FÖRENINGEN > Aktiviteter
GÄSTBOK

Program för verksamhetsåret 2019

är följer de aktiviteter vi planerar att genomföra år 2019.
Vill ni ladda ned och skriva ut programmet, så klicka här!
Obs! Datum och tider är preliminära tills vi hunnit med alla förberedelser.

Onsdag 20 februari
GENOMFÖRT
Årsmöte
Samling i S:t Olofsgården kl. 19.00. Årsmötesförhandlingar. Björn Bergström föreläser om Karolinernas dödsmarsch 1719. Föreningen bjuder på kaffe och smörgås. Endast för medlemmar. Föranmälan krävs (Ann Britt Bergström, 0175-623 35 eller annbritt@kamphavet.se) senast 13 februari.
Söndag 28 april
GENOMFÖRT

Studiefrämjandet Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet i Roslagen
Torpinventering
Samling hos Stig Liedberg i Risby kl. 12.00
Vi skall försöka hitta och dokumentera ett par torpställen på Risby ägor. Vi hoppas få nytta av vår drönare för att ta foton av platsen från luften.
Söndag 9 juni
GENOMFÖRT

Studiefrämjandet Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet i Roslagen
Blomexkursion
Vi träffas på Lövsta kl. 13.00 och går utefter banvallen till Sparrens hållplats. Vi letar blommor och försöker artbestämma dem med hjälp av medhavda ”Floror” och Ann Britts beskrivning av ”Blommor i Rö”. Kaffekorg (kafferyggsäck) medtages och vi fikar vid picknick-borden vid Sparrens hållplats. Letar fler blommor på tillbakavägen. Sträckan är ca 2+2 km och vi går sakta. Anmäl till Ann Britt senast dagen före, 0175-623 35 eller annbritt@kamphavet.se.
Söndag 7 juli
INSTÄLLD

Studiefrämjandet Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet i Roslagen
Sommarutflykt
Vi åker Fridströms buss från Rö kyrka kl. 10:00 prick! Var där en kvart före!
Vi besöker Uppsala Domkyrka med bl. a. Gustav Vasas och andra historiska personers gravar, och Gustavianum och äter lunch på någon trevlig restaurang. Vilken restaurang och vilken mat det blir meddelas senare. Barn brukar serveras köttbullar.
Gustavianum är Uppsala universitets äldsta bevarade byggnad och innehåller bland annat den omtalade anatomiska teatern, där Olof Rudbeck den äldre (far till Olof Rudbeck med fågelplanscherna) utförde dissektioner av lik som en del i medicinutbildningen.
Föreningen sponsrar resan, men vi måste ta ut 250 kr per deltagare för att det skall gå ihop. För det får ni resa, lunch och guidning. Medlemmars barn eller barnbarn under 10 år får komma med gratis.
Föranmälan till annbritt@kamphavet.se eller Ann Britt Bergström, telefon 0175-623 35, senast 23 juni. Viktigt att tala om vilka som kommer också. Högst 30 deltagare, endast för medlemmar. Icke medlemmar betalar 150 kr mer och blir medlemmar på köpet. Avgiften betalas senast samma dag som anmälan till föreningens bankgiro 769-0456, skriv namn och vad betalningen gäller.
Söndag 1 september
GENOMFÖRD

Studiefrämjandet Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet i Roslagen
Svampexkursion
Svampkonsulent Cecilia Hultqvist berättar om svampar och tar oss med på en promenad i skogen för att leta och plocka svamp. Mötesplats och vilken skog det blir är inte ännu bestämt. Anmäl Dig till Ann Britt, så får du senare meddelande om var och vilken tid vi träffas!
Onsdag 6 november
GENOMFÖRD

Studiefrämjandet Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet i Roslagen
Höstfest
Samling kl. 19.00 i S:t Olofsgården.
Traditionell höstfest. Charlotte Brusewitz föreläser om vägar och resande i gamla tider. Eva Spens hakar på med att berätta om alla de krogar som fanns längs vägarna. Vi får öl och spännande korvar till livs. Alkoholfria alternativ finns förstås. Endast för medlemmar. Föranmälan krävs senast 30/10 till Ann Britt, annbritt@kamphavet.se eller 0175-62335.
Vår, sommar, höst Underhåll av informationsskyltarna
Alla är välkomna att hänga med när styrelsen underhåller våra informationsskyltar och ibland sätter upp nya – information på Facebook och/eller hemsidan. Obs! Räkna med kort förvarning – vädret och andra åtaganden avgör när det blir – men oftast på lördagar eller söndagar under våren, sommaren och hösten.

Sidan först publicerad 2018-01-25, senast uppdaterad 2019-11-09.