Du är här: Skip Navigation Links > FÖRENINGEN > Aktiviteter
GÄSTBOK

Program för verksamhetsåret 2018

är följer de aktiviteter vi planerar att genomföra år 2018.
Vill ni ladda ned och skriva ut programmet, så klicka här!

Onsdag 21 februari
Årsmöte
Samling i S:t Olofsgården kl. 19.00. Årsmötesförhandlingar. Film från Norrtälje under 1950- och 1960-talen. Föreningen bjuder på kaffe och smörgås. Endast för medlemmar. Föranmälan krävs (Ann Britt Bergström, 0175-623 35 eller annbritt@kamphavet.se) senast 18 februari.
En söndag i april eller maj
Studiefrämjandet Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet i Roslagen
Torpinventering
Samling i S:t Olofsgården kl. 13.00.
Vi skall försöka hitta resterna av ett torp mellan Sturevägen och Oskarsborg som Jan Hanberg och Elisabeth Rudbäck tipsat om. Vi hoppas att vi då fått fart på den kameradrönare vi planerar att köpa – kan det bli lättare att hitta torplämningar med dess hjälp? Föranmälan krävs (till Ann Britt Bergström, 0175-623 35 eller annbritt@kamphavet.se), senast dagen före.
En söndag i juni
Studiefrämjandet Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet i Roslagen
Invigning av rastplatsen på vandringsleden
Vi kommer att köpa en möbel till rastplatsen på den nya vandringsslingan och ställa ut den vid före detta hållplatsen Sparren vid banvallen. Vi vandrar längs leden och berättar om platserna den passerar och stannar vid rastplatsen. Vi planerar ett kort invigningstal, att äta en medförd picknick och kanske kan det till och med bli litet musik.
En söndag i början av juli
Studiefrämjandet Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet i Roslagen
Sommarutflykt
I år planerar vi att besöka ett antal av de slott som finns i vårt närområde – Penningby, Rånäs och Ekebyholm är de vi siktar på.
Föreningen sponsrar resan, men vi måste ta ut 250 kr per deltagare för att det skall gå ihop. Icke medlemmar betalar 100 kr mer och blir medlemmar på köpet. För det får ni resa, lunch och guidning.
Föranmälan till sommarresa@rosocken.se eller Ann Britt Bergström, 0175-623 35, snarast eller senast söndag 25 juni. Ange namn, antal deltagare och telefonnummer i Din anmälan. Vänta med betalning tills bekräftelse med betalningsanvisningar kommer
Högst 30 deltagare.

En söndag i september
Studiefrämjandet Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet i Roslagen
Svampexkursion
Under ledning av en svampexpert vandrar vi runt i Rös skogar och letar efter goda matsvampar och lär oss hur vi känner igen dem.
I månadsskiftet oktober - november
Studiefrämjandet Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet i Roslagen
Höstfest
Samling kl. 19.00 i S:t Olofsgården.
Traditionell höstfest, något föredrag, kanske av vår fotbollslegendar Bosse Andersson. Vi får förstås ost och vin också.
Endast för medlemmar. Föranmälan krävs.
Vår, sommar, höst Underhåll av informationsskyltarna
Alla är välkomna att hänga med när styrelsen underhåller våra informationsskyltar och ibland sätter upp nya – information på Facebook och/eller hemsidan. Obs! Räkna med kort förvarning – vädret och andra åtaganden avgör när det blir – men oftast på lördagar eller söndagar under våren, sommaren och hösten.

Sidan först publicerad 2018-01-25.