,, Rö Hembygdsförening - Folk - Bou - Sök
   Du är här: Skip Navigation Links > FOLK > Bouppteckningar > Sök
GÄSTBOK

Sök i Bouppteckningsregistret

Epitet
Förnamn
Efternamn
Tidigare efternamn
Plats
År

Söktips

Vill Du se alla poster så klicka på "Sök" utan att fylla i något.
Fyll annars i epitet, namn respektive årtal i de rutor Du vill söka på och klicka sedan på knappen "Sök". Glöm inte att namnen är normaliserade, så söker Du på "Pär" får Du inga träffar alls. Reglerna för normaliseringen finns på inledningssidan till Personnotisregistret. Om Du håller pekaren över förnamnet får Du se hur namnet stavas i källan.

Du behöver bara fylla i de första bokstäverna eller siffrorna i fälten. Söker Du på Förnamn som börjar med "B" så får Du med alla "Beata", "Bengt", "Björn","Bo" etc. Söker Du på "Be" så får Du bara med "Beata", "Bengt", "Bertil" osv. Du kan också sätta in ett procenttecken i stället för en bokstav som databasen inte skall bry sig om när den söker - M%r finner t ex Maria, Margareta, Mårten och alla andra som har M först och r som tredje bokstav.

Eftersom många namn kan stavas på olika sätt kan det vara klokt att inte fylla i fler sökvillkor än nödvändigt. Det kanske räcker om Du fyller i ett par bokstäver i någon ruta för att listan med träffar bara skall bli något tiotal rader att leta igenom, och då riskerar Du inte att missa den Du söker för att ett namn stavas på ett annat sätt i databasen. Särskilt gäller det efternamn, som kan stavas ungefär hur som helst!

När Du fått upp sökresultatet kan Du sortera genom att klicka på kolumnrubrikerna. Ett klick ger stigande ordning, nästa klick ger omvänd ordning.
Kom ihåg att alla tomma fält sorteras före A.

Sidan först publicerad 2013-04-17, senast uppdaterad 2013-05-02.