,, Rö Hembygdsförening - Arkiv - Årsmötet 2017
   Du är här: Skip Navigation Links > ARKIV > Reportage > Årsmötet 23/2 2017
GÄSTBOK

2017 års ordinarie årsmöte

en 23 februari samlades vi i S:t Olofsgården för att välja styrelse och besluta om de vanliga årsmötesfrågorna. I år var det 39 medlemmar som deltog, ett litet lyft från förra året alltså. Den gamla styrelsen beviljades ansvarsfrihet för år 2016. Vår kassör sedan starten för sex år sedan, Kicki Lindberg, hade undanbett sig omval, så för att ersätta henne och föryngra styrelsen litet valdes två nya ledamöter in, Peter Johansson och Eva Spens.

Deltagare

Några av deltagarna

Föreningens ekonomi befanns vara betryggande och medlemsavgiften blir även 2018 oförändrad: 100 kr för enskild medlem eller 150 för alla i ett hushåll. En budget för 2017 som har balans mellan intäkter och kostnader fastställdes och det (ännu inte slutgiltiga) program som styrelsen utarbetat antogs som verksamhetsplan. Inga motioner hade kommit in, så den punkten kunde bockas av snabbt.

Björn Bergström drog styrelsens verksamhetsberättelse för 2016, där den kanske viktigaste punkten var att vi i somras fick godkänt från PostNord på att ändra postort från Rimbo till Rö. Ändringen genomförs den 6 mars, då alla röbor får postadressen
762 93 RÖ! Andra litet ovanligare händelser under fjolåret var att föreningen deltog i utställningar på Länsmuseet i Nacka och på Norrtälje museum; dessutom deltog Björn Bergström i en paneldiskussion om hembygdsrörelsen, också den på Norrtälje museum.

Under 2016 nämndes Rö och föreningen flitigt i media - två tidningsreportage, en radiodokumentär i P4 Stockholm och ett nyhetsinslag i P4 Uppsala.

Efter årsmötesförhandlingarna berättade författaren Magnus Västerbro om pesten i Stockholm och Rö med omnejd 1710, innan vi serverades kaffe och Kicki Lindbergs smörgåsar. Kicki avtackades också för sin insats för föreningen med en stor blomvas och ett fång rosor.

Föredrag

Magnus Västerbro berättar om pesten i Stockholm

Vid 9-tiden droppade de flesta av, och efter disk och städning kunde den nya styrelsen konstituera sig.

Styrelse

Den nya styrelsen minus Ann Britt som håller i kameran - Kicki serverar kaffe som det sista hon gör för styrelsen

Sidan först publicerad 2017-02-25.