,, Rö hembygdsförening - Höstfesten 5/12 2013
   Du är här: Skip Navigation Links > ARKIV > Reportage > Höstfest 5/12 2013
GÄSTBOK

Höstfesten 5/12 2013

et hann ju bli vinter i alla fall innan vi fick till höstfesten, men det berodde på saker ingen kunde rå över. Men den som väntar på något gott... Vinterns ankomst markerades av ett kort snöfall mitt på dagen, men snön smälte raskt bort igen i regnet efteråt.

Dagen började inte så tokigt, för Björn och Ann Britt Bergström och Stig Jandrén åkte till Rimbo och Café Chocolat där de fick ta emot 10 000 kr från Roslagens sparbanks stiftelser representerade av Ingvar Jacobsson och Karolina Losell. Ett vackert diplom, en mässingsskylt och ett fång rosor ingick också.

Pristagare

Glada representanter för pristagarna

Diplom

Diplomet vi fick den 5/12

Från Rimbo bar det av till S:t Olofsgården där styrelsen jobbade ett par timmar med att möblera om, duka, lägga upp ost och kex och korka upp vin och andra mer körvänliga drycker. Det blev en kort andhämtningspaus innan de första deltagarna började anlända vid halv sjutiden och klockan sju var vi alla 58 bänkade så att Björn kunde hälsa välkomna och annonsera anslaget vi just fått, förvarna om medlemsavgifterna för 2014 och göra reklam för medlemsmärkena och de tre småskrifterna vi just fått klara.

Sedan berättade Björn Waldegård om sin uppväxt i Rö på 1940- och 1950-talen, en tid då stallen var fulla av hästar och ladugårdarna av mjölkkor. Han berättade med värme om sina föräldrar och gamla röbor han mött. Björn rundade sedan av sitt kåseri med berättelser från sin långa karriär som rallyförare fram till årets dramatiska händelser under Safarirallyt, då han och sonen Mattias undkom någorlunda oskadda från en våldsam krasch. Det undgick inte oss lyssnare att trots sin långa rad av segrar pratade han mest om sina missöden och misstag och hur liten skillnad det kan vara mellan att vinna och försvinna. Den attityden borde vi alla ta till oss!

Björn Waldegård

Björn Waldegård i berättartagen

Som tack för det trevliga kåseriet överlämnade Björn ordförande en CD-skiva med 251 av Björn rallyförares förfäder som vi lyckats spåra i kyrkböckerna. En iakttagelse vi gjorde under forskningen är att Björn inte har en chans att komma med i det populära TV-programmet "Vem tror Du att Du är?", för vi hittade inte en enda skandal på 300 år i hans släkt!

Så var det dags att bära in mat och dryck, och alla lät sig väl smaka av ostar, vin och andra drycker som Per Hesselgren ordnat fram - inte utan ett visst motstånd från somliga bland Flygfyrens personal fick vi veta. Festen fortsatte under mycket prat till framåt tiotiden, då allt var diskat, återställt och i ordning i S:t Olofsgården.

Festen i full gång

Festen i full gång

Sidan först publicerad 2013-12-06, senast uppdaterad 2013-12-07