,, Rö hembygdsförening - Höstfesten 29/10 2015
   Du är här: Skip Navigation Links > ARKIV > Reportage > Höstfest 29/10 2015
GÄSTBOK

Höstfesten 29/10 2015

rets höstfest samlade hela 52 deltagare, S:t Olofsgården var fullsatt! Årets tema var Halloween, fast vi tjuvstartade litet, och Kicki Lindberg hade dekorerat lokalen med svarta dukar och dödskalleservetter. Detta till trots var stämningen hög från början och kvällens föredrag kunde inte börja förrän Björn Bergström uppbådat resterna av sin kommandostämma och begärt tystnad.

Anders Bille går igen

En bild ur "Svenska folksägner" från 1882 - den visar hur en präst försöker besvärja ned godsherren Anders Bille till Rosendal i Kropps församling i Skåne i sin grav (han dog 1633) när han envisades med att gå igen. Man ser på prästens krage att detta hände på den danska tiden. Ett exempel på kvällens underhållning.

Björn hälsade välkommen och överlämnade mikrofonen till journalisten och författaren Petter Inedahl, som lovat berätta spökhistorier från trakten. Och det gjorde han med besked - det vimlar av ruskiga historier från olika delar av Roslagen, bland annat historien om den ansiktslöse liftaren vid Rö station.

Petter Inedahl berättar

Petter Inedahl berättar.

För den som inte hade tillfälle att vara med finns Petters nyligen utkomna bok "Hemsökt" att köpa, och där finns många fler historier än dem han hann berätta för oss.

Efter föredraget tände vi ljuset igen och sedan serverades den traditionella supén: ost, kex och vin.

Ostbrickorna

De magnisfika ostbrickorna.

Ostbrickorna

Feststämning i S:t Olofsgården.

Pratglädjen höll i sig till bortåt tio, och tack vare många hjälpsamma händer kunde vi stänga och låsa en kvart senare.
Björn Bergström

Text Björn Bergström, bilder Ann Britt Bergström. Sidan först publicerad 2015-10-30.