,, Rö hembygdsförening - Höstfesten 27/10 2016
   Du är här: Skip Navigation Links > ARKIV > Reportage > Höstfest 27/10 2016
GÄSTBOK

Höstfesten 27/10 2016

å torsdagen var det dags igen att avsluta verksamhetsåret med vår traditionella höstfest. Björn Bergström hälsade de 55 deltagarna välkomna och varnade för att det så småningom kommer att bli dags för en generationsväxling i styrelsen. Inte för att någon hoppade upp och anmälde sig direkt, men de flesta verkade ta budskapet med fattning.

Efter den inledningen tog Peter Johansson över och berättade om hur han skapade radiodokumentären om när Römadonnan stals och återfanns 1981. Historien innehåller många spännande och delvis bisarra inslag - vill Du höra dokumentären i sin helhet, så klicks här.

Tjuvens hälsning

Tjuven skrev en hälsning i kyrkans gästbok: "Alea jacta est", dvs. tärningen är kastad.

Peter brukar säga att man inte skall forska för mycket när man hittat en bra historia, det finns risk att man då hittar något som förstör historien. Men den här gången, sade Peter, blev historien bara bättre!

Brev och karta

Det verkar inte sant, men Peter skrev brev till tjuven och fick efter hand en mängd brev från honom och en karta som visade var han gömde madonnan!

Sedan Peter avtackats med en applåd bars supén in - som vanligt bjöd föreningen på ostar, kex och vin, valda av Per Hesselgren med sedvanlig skicklighet. Framåt halv tiotiden hade de flesta tackat för sig och en stund senare var det färdigdiskat och de sista kunde gå hem.

Supén

Vi lyckades också sälja de flesta av de 20 exemplar av årets "Sjuhundrabygden" vi tecknat oss för - det finns 5 kvar, hör av er till Björn Bergström om ni missade att köpa ett eget.

Text Björn Bergström, bilder Ann Britt Bergström. Sidan först publicerad 2016-10-28.