,, Rö Hembygdsförening - Julavslutning 4/12 2011
   Du är här: Skip Navigation Links > ARKIV > Reportage > Julavslutningen 4/12 2011
GÄSTBOK

Julavslutningen 4/12 2011

På andra advent hade vi julavslutning i S:t Olofsgården med glögg och pepparkakor.

Glöggbordet
Bordet stod dukat med glögg, pepparkakor och ädeloströra

Ett femtiotal medlemmar kom för att titta på bilder och höra den dramatiska historien om prinsessan Marinas nödlandning i Rö 1936. Har Du missat den så kan Du läsa den här.

Per berättar om Marina
Per Hesselgren berättar om prinsessan för Ulla Degen, Birgitta Ritzén och Nancy Koverhult

Vi sålde också föreningens egen väggalmanacka för 2012 till de flesta, men trots det har vi ett antal exemplar kvar - kontakta Kicki Lindholm om Du vill köpa en (telefon och epostadress hittar Du på Styrelsesidan). 100 kr/st kostar de om man hämtar dem hos Kicki i Nibble, skall de skickas med post tar vi 125 kr.

Per säljer almanackor
Per Hesselgren säljer almanackor vid ingången

Vi fick också skanna ett antal gamla bilder som medlemmar hade med sig - tack för det, de kommer ut i bildarkivet så småningom.

Stort intresse väckte också de gamla kartor från Rö vi satt upp på väggarna. De finns också här på Rösajten under Rö socken/Kartor.

Björn berättar
Björn Bergström berättar om bilderna

Trots att det här egentligen var årets sista begivenhet i föreningen är det kanske inte alldeles slut för i år - om inte tjälen hinner före oss tänker vi sätta upp en informationsskylt vid Johan Nådigs stuga vid vägen som fått hans namn. Du kan läsa om Johan Nådig här, och när skylten väl är på plats kommer den också att finnas bland bilderna på föreningens informationsskyltar.

Men sedan hoppas vi att alla får en God Jul och ett Gott nytt År! Men titta in här på hemsidan då och då - det kan ju hända att vi får tid att lägga upp något nytt under helgerna!

Sidan först publicerad 2011-12-05