,, Rö Hembygdsförening - Möte 15 september 2011
   Du är här: Skip Navigation Links > ARKIV > Historia > Mötet 15/9 2011
GÄSTBOK

Rö Hembygdsförening är bildad!

Den 15 september kom den historiska dagen då vi formellt bildade Rö Hembygdsförening.

Ett upprop Björn och Ann Britt Bergström publicerade på Rösajten den 8 maj resulterade i att vi den 24 maj kunde bilda en arbetsgrupp för att förbereda föreningens bildande. De fyra entusiaster som hjälpte till var Kicki Lindholm (som anmälde sig först av dem alla), Stig Jandrén, Per Hesselgren och Urban Lindblom.

I mitten av augusti delade vi ut inbjudningar i alla brevlådor i Rö, sedan följde en månads arbete för att förbereda mötet och den 15/9 blev det av.

Björn berättade om varför vi ville bilda en förening och sedan hade vi ett formellt konstituerande möte som tog tjugo minuter att genomföra. Sedan fanns Rö Hembygdsförening i verkligheten, inte bara på Internet.

Kaffe och läckra smörgåsar som Kicki Lindholm gjort serverades till valfritt pris - och affären gick ihop, kan ni tro det?

Kaffe och smörgås

Kickis smörgåsar var uppskattade

Som avslutning på mötet berättade Björn och Ann Britt om prästen Nicolaus Kjällmans ordningsregler från 1675. Många fick nog en ny inblick i Röbornas liv för över tre hundra år sedan och inte minst i hur man fick och inte fick klä dig på den tiden, som Ann Britt ägnat en dryg månad åt att ta reda på.

Björn börjar föredraget

Kvällens föredrag hette "Kjällmans ordningsregler 1675"

Ett tjugotal personer anmälde sig bums som medlemmar, så när den nyvalda styrelsen diskat och städat kunde vi vid gott humör hålla ett konstituerande styrelsemöte. Stig Jandrén utsågs till vice ordförande, Ann Britt till sekreterare och Kicki till kassör. Per Hesselgren och Urban Lindblom får tills vidare nöja sig med titeln styrelseledamot.

Styrelsen

Den nyvalda styrelsen

Nu börjar ett intensivt administrativt arbete med att få föreningen att fungera. Föreningen skall registreras hos skatteverket, anslutas till Stockholms Läns Hembygdsförbund, bankkonto skall öppnas, medlemsregister och bokföring läggas upp och medlemsavgifterna samlas in. Samtidigt skall vi förbereda och genomföra de planerade aktiviteterna under hösten

Det är också ett stort och brådskande arbete att bygga om den gamla Rösajten så att den passar till att vara föreningens webplats. Även om grovarbetet redan är gjort så kommer vi säkert att hitta fel och konstigheter som måste rättas till. Vi vet inte ännu när vi kan sjösätta den nya webplatsen, men ni kommer att märka det direkt, det lovar vi!

Vi skall ändra alla informationsskyltar - där står ju att föreningen bara finns på Internet. Vi kommer att ta en promenad till några skyltar i taget några helger framöver och byta ut anslagen; vill någon hänga med så ring! Vi sätter ut en "annons" på hemsidan några dagar i förväg.

Och så önskar vi alla en vacker och trevlig höst!

Sidan först publicerad 2011-09-17