,, Rö hembygdsförening - Arkiv - RR 111214
   Du är här: Skip Navigation Links > ARKIV > Press > Artikel i RR 14/12 2011
GÄSTBOK

Artikel i Roslagen Runt 14/12 2011

I mitten av november hade Björn Bergström ett möte med Hans Davidsson och Helene Ahlgren på Studiefrämjandet för att diskutera framtida samarbete. Mitt under mötet ringde Jessica Lind, som är redaktör och ansvarig utgivare för Roslagen Runt till Hans och frågade om han hade några tips om material till hennes temanummer om Rimbo i december. Och då svarade Hans kvickt att det fanns en nybildad hembygdsförening i Rö hon kunde göra ett reportage om.

Så fick Björn och Ann Britt i all hast representera styrelsen och träffa Jessica dagen därpå. Förutom att skriva ned vår berättelse om hur föreningen kom till och vad den sysslar med, så följde Jessica med till Råbylund med dess informationsskylt, gamla komministerbostället i Byle och kyrkan för att ta bilder. Vi bidrog också med en av de gamla bilderna från kyrkogårdsutvidgningen 1938, där man släpar fram stenblock till kyrkogårdsmuren med häst.

Så samma dag som historien om Marina Ştirbey publicerades i Norrtelje Tidning fick föreningen ett helt uppslag i Roslagen Runt - vi har verkligen haft tur med presskontakterna det här första verksamhetsåret!

Artikel i RR 111214

Ett helt uppslag om Rö Hembygdsförening

Sidan först publicerad 2011-12-14