,, Rö Hembygdsförening - Invigning av rastplats 3/6 2018
   Du är här: Skip Navigation Links > ARKIV > Reportage > Rastplatsen 3/6 2018
GÄSTBOK

Invigning av rastplatsen 3/6 2018

öndagen den 3 juni invigde vi den nya rastplatsen vid Sparrens hållplats. Nio deltagare kunde vi räkna in, däribland en av föreningens yngsta medlemmar och hennes jämnåriga kusin. De fyra tappraste gick hela vandringssleden, vi andra som var mer bekväma tog bilen ned till den nyanlagda parkeringen vid bron som givit Sunnanbro och Västanbro deras namn. Numera finns en prydlig bilväg från Näs' ladugårdsplan hela vägen ned till parkeringen och därifrån till banvallen. Från parkeringsplatsen går också en nyanlagd väg nästan fram till hållplatsen - den grenen skall också fortsätta till banvallen, men ännu är den inte helt klar.

Bredvid vår picknickmöbel, som Folke Lindberg ställde ut för ett par veckor sedan, står en större picknickmöbel som Näs ställt ut. Vi fick höra från "gårdstomten" Lasse Wennerström att sådana möbler tillverkar de på Näs av spillvirke - en mycket robust sak som man inte flyttar i första taget. Nu finns det nog sittplats för 10 - 15 personer på rastplatsen. Båda möblerna står på grunden till banvaktsstugan, och därifrån har man en härlig utsikt över Sparren.

Vi lata bilåkare hann i alla fall bära upp alla pinaler som behövs för att sätta upp en informationsskylt, så när de som promenerade kom fram kände vi att vi i alla fall gjort någon nytta. Vi dukade upp vår picknick och njöt av utsikt och fågelsång, småflickorna lekte och Ann Britts och Björns nya hundvalp Zara deltog med liv och lust. Hon är döpt efter den spanska klädkedjan, för hennes syster är döpt efter en amerikansk matkedja, Winn-Dixie. Att döpa valpar efter affärskedjor börjar visst bli tradition här i trakten - grannens labrador heter Ica!

Picknick

Picknick i full gång.

När vi styrkt oss med kaffe, smörgåsar och bullar satte vi upp en informationstavla närmast banvallen - Du kan se den här. Anslaget häftas fast

Björn häftar fast anslaget på den nya skylten.

Nu är rastplatsen ordentligt invigd, vi hoppas att många följer vår vandringsled och tar sig tid att sitta ned en stund på den här vackra platsen. Genom att skylten står precis vid banvallen hoppas vi också på besökare som kommer vandrande längs banvallen. Vi funderar också på att på något sätt sätta ut en gästbok där - det gäller att komma på en lösning som tål regn och snö och blåst och andra besvärligheter.

På väg hem

Vi packar ihop och beger oss hemåt.

Sidan först publicerad 2018-06-07.