,, Rö Hembygdsförening - Program 2020
   Du är här: Skip Navigation Links > FÖRENINGEN > Årets program
GÄSTBOK

Program för verksamhetsåret 2020

är följer de aktiviteter vi planerar att genomföra år 2020.
Vill ni ladda ned och skriva ut programmet, så klicka här!
Obs! Datum och tider är preliminära tills vi hunnit med alla förberedelser.

Tisdag 18 februari
Årsmöte
Samling i S:t Olofsgården kl. 19.00. Årsmötesförhandlingar. Jacob Erixson håller föredrag under rubriken "Ruiner - Symbolik, mytologi och propaganda". Föreningen bjuder på kaffe och smörgås. Endast för medlemmar. Föranmälan krävs (Ann Britt Bergström, 0175-623 35 eller annbritt@kamphavet.se) senast 16 februari.
En söndag i april

Studiefrämjandet Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet i Roslagen
Fornlämningar på Risby
Vi har fått rapporter om en ristning på Risby – vi får se om vi kan hitta den. Om inte, så finns ett bygravfält från järnåldern på Risby – det kan vara intressant att se (och dokumentera med drönaren) – vi hoppas få med oss en arkeolog som kan berätta.
En söndag i början på juni

Studiefrämjandet Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet i Roslagen
Rö kyrka
Vi blir guidade i Rö kyrka och får se dess klenoder. Vi får också se kyrkklockorna på nära håll och skamstocken som fortfarande finns bevarad. En promenad på den gamla kyrkogården till gravarna efter kända röbor ingår också.
En söndag i början av juli

Studiefrämjandet Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet i Roslagen
Sommarutflykt
I år tänker vi oss att hyra en båt och åka till Siaröfortet, en försvarsanläggning som byggdes under första världskriget. Den har sedan länge spelat ut sin roll, men nu för tiden finns där också en restaurang och ett vandrarhem. Buss till en lämplig brygga, båt till och från Siaröfortet, guidad visning och lunch. 250 kr per deltagare utom barn under 10 som får följa med gratis, föreningen betalar resten. Endast för medlemmar. Föranmälan krävs (Ann Britt Bergström, 0175-623 35 eller annbritt@kamphavet.se). .
En söndag i september

Studiefrämjandet Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet i Roslagen
Höstutflykt
Vi har inte ännu kommit på vad vi skall titta på, men något skall det bli. Förslag mottas tacksamt!
Slutet av oktober eller början av november

Studiefrämjandet Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet i Roslagen
Höstfest
Samling kl. 19.00 i S:t Olofsgården.
Traditionell höstfest. I år går vi tillbaka till den traditionella festen med vin och ost. Föredrag eller någon trevlig underhållning skall vi också bjuda på. Endast för medlemmar. Föranmälan krävs till Ann Britt, annbritt@kamphavet.se eller 0175-62335.
Vår, sommar, höst Underhåll av informationsskyltarna
Alla är välkomna att hänga med när styrelsen underhåller våra informationsskyltar och ibland sätter upp nya – information på Facebook och/eller hemsidan. Obs! Räkna med kort förvarning – vädret och andra åtaganden avgör när det blir – men oftast på lördagar eller söndagar under våren, sommaren och hösten.

Sidan först publicerad 2020-01-29, sedast uppdaterad 2021-05-15.