,, Rö Hembygdsförening - Folk - PNR - Sök
   Du är här: Skip Navigation Links > FOLK > Personnotisregister 1365-1750 > Sök
GÄSTBOK

Sök i Personnotisregistret

Epitet
Förnamn
Patronymikon
Efternamn
Plats
Från tidpunkt
Till tidpunkt

Söktips

Vill Du se alla poster så klicka på "Sök" utan att fylla i något. Men tänk Dig för, det är över 16000 notiser som skall kopplas ihop med 23000 relationer, så det kan ta tid!
Fyll annars i epitet, namn respektive datum i de rutor Du vill söka på och klicka sedan på knappen "Sök". Glöm inte att namnen är normaliserade, så söker Du på "Pär" får Du inga träffar alls. Reglerna för normaliseringen finns på inledningssidan.

Du behöver bara fylla i de första bokstäverna eller siffrorna i fälten. Söker Du på Förnamn som börjar med "B" så får Du med alla "Beata", "Bengt", "Björn","Bo" etc. Söker Du på "Be" så får Du bara med "Beata", "Bengt", "Bertil" osv. Du kan också sätta in ett procenttecken i stället för en bokstav som databasen inte skall bry sig om när den söker - M%r finner t ex Maria, Margareta, Mårten och alla andra som har M först och r som tredje bokstav.

Eftersom många namn kan stavas på olika sätt kan det vara klokt att inte fylla i fler sökvillkor än nödvändigt. Det kanske räcker om Du fyller i ett par bokstäver i någon ruta för att listan med träffar bara skall bli något tiotal rader att leta igenom, och då riskerar Du inte att missa den Du söker för att ett namn stavas på ett annat sätt i databasen.

Fullständiga datum skall skrivas som "1575-08-17", men Du kan också fylla i bara årtal eller årtal och månad. Kom ihåg att datum skrivs som "1576-00-00" om månad och dag inte är kända.Om Du bara skriver årtal så kommer inga datum under det sista året med - lägg till ett år på slutåret så blir det rätt.(Det beror på att databasen tolkar allt som text, och "1577-12-31" kommer förstås efter "1577" i bokstavsordning). Vill Du alltså ha med alla notiser från 1576 till och med 1577, så skriv "1576" i Från-rutan och "1578" i till-rutan.

När Du fått upp sökresultatet kan Du sortera genom att klicka på kolumnrubrikerna. Ett klick ger stigande ordning, nästa klick ger omvänd ordning.
Kom ihåg att alla tomma fält sorteras före A.
Klickar Du på ett Id-nummer så visas alla uppgifter om den notisen.

Sidan först publicerad 2009-01-29, senast uppdaterad 2015-02-19.