,, Rö Hembygdsförening - Foreningen - Vandringsleden
   Du är här: Skip Navigation Links > FÖRENINGEN > Promenadguider > Vandringsleden
GÄSTBOK

Vandringsleden

fter framgången med föreningens promenadslinga började vi fundera över att skapa en till. Tanken med den var att den skulle bli en litet större utmaning än promenadslingan - längre och genom svårare terräng. Vi hade ju redan en beskrivning hur man hittar till Näs förbi Vretarna och sedan tillbaka längs banvallen och beslöt oss för att märka upp den vägen med snitslar och kort på de informationsskyltar leden passerar. Sedan juni 2018 finns också bord med fasta bänkar vid Sparrens hållplats där man kan sitta ned och dricka sitt kaffe efter halva vägen. En av bänkarna är föreningens, den andra är tillverkad på Näs, som bidragit till rastplatsen på det sättet

Leden går från Annelund genom skogen till Stora och Lilla Vreta, därifrån till Noravägen och vidare förbi Näs' ridanläggning och ladugård till Sparrens hållplats. Där kan man göra en avstickare till Västanbro och sedan vända om och gå längs banvallen förbi Sunnanbro och de stora ekarna tillbaka till utgångspunkten.

VL-karta

Det finns också en guide till vandringsleden, som Du kan ladda ned här. Den är avsedd att skrivas ut på båda sidorna av ett papper och sedan vikas två gånger på långsidan, så får Du en behändig broschyr Du kan ha i fickan när Du går runt slingan. Tycker Du att det är krångligt att få till den dubbelsidiga utskriften kan Du i stället ladda ned texten som 2 vanliga A4.

Sidan först publicerad 2018-04-17, senast uppdaterad 2018-09-08.