,, Rö Hembygdsförening - Julavslutning 9/12 2012
   Du är här: Skip Navigation Links > ARKIV > Reportage > Julavslutningen 9/12 2012
GÄSTBOK

Julavslutningen 9/12 2012

Även i år ställde vi till med en julavslutning på andra advent. Tjugo minusgrader verkar dock ha verkat litet avskräckande, för vi blev bara 18 personer som samlades i S:t Olofsgården för att dricka glögg, äta pepparkakor, lyssna på föredrag och umgås på söndagseftermiddagen.

Sexton av de tappra

Det blev gott om glögg och pepparkakor för de tappra som trotsade kylan.

Ann Britt hade gjort ett bildspel av alla foton från årets aktiviteter - det blev 167 st, faktiskt! Många av dem finns på olika ställen här på webplatsen, men det blir för mycket att ladda upp dem alla.

Björn berättar om Gabriel Malm

Björn berättade om vår oregerlige klockare Gabriel Malm, som levde mellan 1672 och 1737 och var osams med halva socknen. Det finns nu två sidor här på vår webbplats som berättar om honom, dels början till en släkthistoria och dels ett referat från en sockenstämma 1725, där Malm svor, gormade och hotade att säga upp sig.

Katja Skånér fick läsa berättelsen från den stormiga sockenstämman i förväg och gjorde dessa teckningar.

Vi sålde också föreningens almanackor för nästa år, men var inte oroliga, det finns en hel del kvar - de kan fortfarande köpas från Kicki Lindberg.

Almanacka 2013

Framsidan på nästa års almanacka. Temat är den här gången naturen i Rö med inslag av föreningens aktiviteter under 2012.

Yngsta deltagaren i årets julavslutning var Elisa Lindblom Skånér, 2½ år gammal. Hon uppskattade kanske inte föredrag och annat så mycket, men på S:t Olofsgården finns ju så mycket att leka med. Till och med ett piano!

Elisa trakterar pianot

Framåt fem packade vi ihop och därmed satte vi punkt för föreningens andra verksamhetsår för att ta itu med det tredje i januari.

Sidan först publicerad 2012-12-10.