,, Rö hembygdsförening - Medlemssidorna - Promenadguider
   Du är här: Skip Navigation Links > FÖRENINGEN > Promenadguider
GÄSTBOK

Promenadguider

är kan Du hitta guider för promenader till intressanta platser i Rö. De är avsedda för Dig som vill upptäcka glömda platser själv och i Din egen takt, eller inte kan vara med på de guidade kulturvandringar som föreningen då och då anordnar.

Somliga av promenaderna är korta, andra är litet längre; somliga går längs bekväma vägar och andra genom risiga skogar, sankmarker och uppför branta sluttningar. Vi har själva gått dem flera gånger utan att bli särskilt andfådda. Tyvärr är det väl få av dem som lämpar sig för barnvagnar eller om Du är handikappad på något sätt - ingen frågade efter sådant när torpen byggdes på 1600-talet och det är inte mycket vi kan göra åt den saken.

Vi försöker att ge en rättvisande bild av hur bekväm eller besvärlig varje promenad är och hur lång den är, så att Du kan avgöra om den passar just Dina förutsättningar.

Du behöver egentligen ingen utrustning alls för att följa guiderna, men det är ju aldrig fel att ha med sig en kompass när man ger sig in i skogen. Skulle Du ha en bärbar GPS-mottagare kan Du också knappa in de koordinater som anges för de olika platserna.

Lantmäteriets bestämmelser gör att vi måste använda kartor från 1952 som bygger på flygfoton från 1945 - kartorna visar alltså hur det såg ut här i trakten för nästan sjuttio år sedan - det har ju hänt en del sedan dess, men till någon hjälp kan väl kartan ändå vara.

Tänk på att visa hänsyn när Du är ute i naturen - parkera Din bil på ett bra ställe där den inte är i vägen, stäng grindar som Du öppnar, gå inte över åkrar med gröda på, gå inte in på någons tomt och - självklart - skräpa inte ned!

Varje guide är ett dokument i Adobes pdf-format som Du kan ladda ned. Har Du inte Adobe Reader installerat på Din dator så kan Du hämta den gratis här; Du kommer att behöva det programmet ofta! Skriv ut guiden, helst på en färgskrivare och med två sidor per ark – det kan Du oftast välja i ”Utskriftsformat” – klipp isär och häfta ihop bladen och tag med guiden på vandringen. Vi är tacksamma för tips om Du stöter på problem eller hittar något som borde uppdateras. Mycket nöje!

Följande guider har vi hunnit färdigställa:

Promenadslingan Läs mer!
Vandringsleden Läs mer!

Sidan först publicerad 2012-07-18, senast uppdaterad 2018-09-08.