,, Rö Hembygdsförening - Invigning av promenadslingan 7/9 2014
   Du är här: Skip Navigation Links > ARKIV > Reportage > Invigning av promenadslingan 7/9 2014
GÄSTBOK

Invigningen av promenadslingan 7/9 2014

dag kom den stora dagen: vi invigde hembygdsföreningens promenadslinga. Under sommaren har vi snickrat 7 nya stolpar och skyltar, författat anslag och satt upp dem längs promenadslingan. Idén är att man skall kunna gå en lagom promenad utan strapatser - till och med med barnvagn - i Rö:s centrala delar och kunna stanna till på platser man passerar och få lära sig något om dem på informationsskyltarna vi satt ut. Allt som allt är det 13 skyltade platser slingan passerar, fast 2 av dem kräver att man gör en liten avstickare från själva slingan. Läs mer här!

Vi samlades vid kyrkan, som är utgångspunkten för promenaden, kl. 14 i strålande sensommarväder, 25 personer allt som allt. Ingvar Jacobsson, som är ordförande i Roslagsbankens stiftelse för forskning och utbildning, och var den som överlämnade anslaget vi fick i december för att realisera promenadslingan, var på plats och klippte av det blågula bandet runt den första skylten.

Bandklippning

Ingvar Jacobsson klipper det blågula bandet

Björn berättar

På ömse sidor om vägen ligger kyrkan och Fans grav!

Så promenerade vi i sakta mak runt slingan och stannade till vid de 13 skyltarna i tur och ordning för att låta Björn berätta litet av historien kring de platser vi passerade.

Pilkrog

Vid Pilkrog - en av de tre krogarna i Rö

Det tog ungefär 1½ timme innan vi var tillbaka vid kyrkan - 3½ km på 1½ timme visar att vi inte hade bråttom! Inte något maraton direkt, men värmen tilltog och det var riktigt behagligt att till sist bänka sig i S:t Olofsgården. Där väntade 2 specialbeställda tårtor med föreningens logga, kaffe,te och saft för den som föredrog det. För vi testade vårt påstående att slingan går att gå med barnvagn genom att ta med vår dotterdotter Lisa, 4 år, i en barnvagn modell äldre, och det var förstås hon som föredrog saft. Rötårtor

De specialbeställda tårtorna med föreningens logga på

Ingvar Jacobsson berättade sedan om sina tidigare kontakter med Rö, om sitt arbete som ordförande i en av Roslagsbankens stiftelser och gav föreningen och styrelsen en rad komplimanger för vårt arbete. Vid 4-tiden var tårtorna (nästan) uppätna, och vi kunde köra porslinet genom S:t Olofsgårdens häpnadsväckande diskmaskin (Den diskar dubbelt så mycket som vår egen på en tiondel av tiden - enda klagomålet skall väl vara att den väsnas en hel del!

Ingvar berättar

Ingvar Jacobsson berättar

Ett årslångt projekt har gått i mål, och vi kan pusta ut ett litet tag innan det är dags att ta tag i höstfesten på allvar.

Ann Britt och Björn Bergström

Sidan först publicerad 2014-09-07